13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Aapua FF

På Tunavallen vinner Notviken mot OAFF med 1-0 (0-0). Matchen ingår i Coop Cup.
Notas inleder bäst och har i den 5:e minuten ett bra läge men skottet går över. I den 13:e minuten frispelas en NIK:are men Felle kommer ut fint och parerar skottet och returen sätts utanför. Notas har ytteligare ett läge när Rickard Häggstål nickar tätt utanför på en hörna. Sista tjugo kommer OA alltmer in i matchen men några riktiga målchanser skapas inte. Vi går till paus med 0-0.

Andra halvlek inleds jämnt innan Notas tar över och dominerar sista halvtimmen. Den rättvisa ledningen för Notas kommer i den 70:e minuten när Jesper Jakobsson på en retur sätter bollen i Felles vänstra kryss. Efter målet skapar Notas flera målchanser men Felle är alert i målet och räddar allt. OA som sett trötta ut spottar dock upp sig på slutet och har ett par halvchanser på skott inne i straffområdet men slutresultatet stannar vid 1-0.
Sett över 90 minuter är Notas seger helt rättvis och kunde varit nåt mål större. OAFF som inte spelat match på flera veckor var lite rostiga inledningsvis men andra halvan av första halvlek och inledningen av andra var klart positiv. I OAFF gjorde alla godkända insatser där dom extra plussen går till Felle i målet och Anders Palo i backlinjen. Plus också till domaren Sara Wiinikka.

Laget: Felle - Liam, Anders P, Kotten, Nisse K - Johan S, Mäki, Hector (ut 80), Joel (ut 71) - Adam, Johannes P (ut 75)
Ers: Abdul ( in 71), Elias P (in 75), Sakrin (in 80)